0541 148 28 06 smart@smartedu.com.au

LAND AHOY!

KARA GÖRÜNDÜ!

17 Mart 2020, diğer bir ifade ile Avustralya’nın COVID-19 nedeni ile kapanmasından itibaren, tüm COVID-19 süreci boyunca, bugüne kadar okuduğumuz haberler arasında en umut verici gelişmeyi, SmartEDU Avustralya olarak, aşağıda sizler için paylaşıyor ve bu haberin neden bu derece heyecan verdiğini ve beklenti oluşturduğunu gerekçeleri ile anlatmak istiyoruz.

 

Önce basın duyurusundan önemli bölümleri kısaca vurgulayalım.

17 Eylül 2021 tarihli başbakanlık basın duyurusuna göre, Yeni Güney Galler (NSW) eyaleti ve Avustralya federal yönetimi uluslararası sınırların açılmasına imkan sağlayacak şekilde Eylül 2021 sonu itibarı ile yeni bir ev karantina sistemini uygulamaya başlayacaklar.

Yaklaşık 175 kişiyi kapsayacak bu 7 günlük pilot uygulama NSW Sağlık birimi ve NSW Polisi tarafından yürütülecek ve denetlenecek. Aday kişiler Sağlık Bakanlığı’nın (TGA) onayladığı 2 doz asıyı tamamlamış olarak, risk değerlendirmelerine göre belirlenecek. Toplam 4 haftalık bir pilot çalışma olacak.

 

Kara Gorundu

 

İlk amaç karantina süresini 14 günden 7 güne indirmek ve bu yöntemin işlerliğini onaylamak olacak.

Başbakan Scott Morrison’un da belirttiği gibi “Bu pilot uygulama Avustralya’nın güvenli ve kalıcı şekilde açılmaya geçişini sağlayacak”

NSW Premier’i Gladys Berejiklian bu pilot uygulamanın toplumun sağlık güvenliğini korurken aynı zamanda yurtdışındaki Avustralya vatandaşlarını ülkeye geri getirebilmek için kritik olduğuna da vurgu yaptı. Aynı şekilde, otel karantinasının COVID-19’un başladığı tarihten bu yana sadece NSW içerisinde 245.000’den  fazla ziyaretçiyi kapsayarak görevini yerine getirdiğini ve artık hedeflenen aşılanma oranlarına ulaşılması ile birlikte yeni yöntemlerin uygulanması gerektiğini belirtti.

Halihazırda Güney Avustralya (SA) eyaletinde kullanımda olan, coğrafi konum belirleme ve yüz tanıma sistemlerini bünyesinde bulunduran bir mobil uygulama ile ev karantina sistemi takip edilebilecek.

 

Dünya genelinde ve Avustralya’da, özellikle Yeni Güney Galler eyaletinde (NSW/Sidney) aşılanma oranlarının artmasına bağlı olarak 14 günlük zorunlu otel karantinası yerine daha pratik ve kısa süreli çözümlerin denenmesi, onaylanması ve devamında uygulamaya alınması sağlanacak.  Bu sayede NSW eyaleti kapılarını yeniden açarak kota sınırlaması olmadan uluslararası yolcuları karşılamaya hazır olabilecek.

Avustralya Başbakanı, NSW Sağlık birimleri, NSW Premier’i ve NSW Polis birimleri tarafından desteklenen bu pilot çalışmanın bugün konuşulabiliyor olmasının en önemli gerekçesi, öncelikle Avustralya’nın “Sıfır Vaka” yaklaşımından vazgeçmiş olması, sonrasında ise NSW eyaletinin hedeflenmiş olan aşılanma oranlarını beklenenden ve diğer tüm eyaletlerden çok daha kısa sürede ve hızlı bir şekilde yerine getirmiş ve hatta geçmiş olmasıdır.

Bu durum ülke genelindeki oranların da yükselmesi adına öncelikle diğer eyaletler için ititçi güç oluşturacaktır.

Benzer şekilde hayatın daha hızlı bir şekilde normalleşmesine ve uluslararası yolcuların belirsiz ve uzun süreli bekleyişinin sonlanmasına da öncülük edecektir.

Pilot uygulamanın 4 haftalık sürenin soununda tüm resmi kurumlardan onay alması halinde, ülke genelinde hedeflenen ortak aşılanma seviyesine henüz (%80 çift doz) ulaşılamamış olsa dahi, çok büyük bir olasılıkla, NSW eyaleti ülke genelinden bağımsız olacak şekilde çift yönlü olarak uluslararası seyahat konusunda hareketli günler yaşamamıza imkan verecektir.

Elbette her zaman olduğu gibi vatandaşlar ve oturum hakkı sahipleri bu süreçte önceliklendirilecek olup, devamında geçici vize sahipleri de sürece en güvenli ve sağlıklı şekilde dahil edileceklerdir.

Tüm bu ayrıntılar ışığında, 2022 senesine yönelik tüm beklentilerimiz ve umutlarımız, güney yarımküre’de baharın başlaması ile birlikte, daha da yeşermiş durumda.

Avustralya’nın kapılarının açılmasını ve eğitimlerine başlamayı sabırsızlıkla bekleyen tüm öğrencilerimizi 2022’de SmartEDU Avustralya Sidney Ofisi’nde kahvemizi içmeye davet ediyoruz.

 

SmartEDU Avustralya

18 Eylül 2021

Sidney, Avustralya