0541 148 28 06 smart@smartedu.com.au

BVB – Kopru Vize B – Hakkinda Merak Edilen Sorular ve Yanitlari

Ali Tamer BUCAKLI (N855)
Qualified Education Agency Counsellor

Avustralya icerisinden yaptiklari yeni vize basvurusu henuz sonuclanmayan adaylar Avustralya disina cikmak ve geri donmek seklinde bir plan yaptiklarinda BVB ismi verilen kopru vizeye basvurmus ve onayini almis olmak zorundadirlar. 

Ulkeden cikmak icin hic bir engel soz konusu olmasa da Avustralya’dayken BVB onayi almis olmak Avustralya’ya yeniden girisiniz icin zorunludur.

 Ozetle BVB onayi Avustralya’ya donus biletiniz niteligindedir.

avustralya vize yanit sureleri

Kopru vize basvuru ucreti nedir?

Vize basvuru ve islem ucreti toplami 290 AUD’dir. (1 Temmuz 2025’e kadar gecerli)

https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/bridging-visa-b-020

Vize yanit suresi nedir?

BVB basvurulari genellikle 1-14 gun arasinda sonuclanmaktadir.

 

Kopru vizeye ne zaman basvurmaliyim?

Seyahat planiniz kesin ve biletiniz degisiklik yapilabilir ozellige sahip degilse yolculuk tarihinizden en az 3 hafta once basvurmanizi tavsiye ederiz.


Kopru vize B (BVB) basvurusu yaptim ama henuz onaylanmadi, seyahat tarihim yaklasti, ne yapmaliyim?

Vize ofisi yanit suresi konusunda net bir bilgi veremiyor olsa da seyahat tarihinizin yaklasmasi durumunda konunun aciliyeti ile ilgili vize ofisine email gondererek surecin hizlandirilmasi icin girisimde bulunulabilir.


BVB vize suresi ve haklari nelerdir?

Genel olarak BVB 1 yil gecerli olarak coklu cikis-giris hakki ile verilir.


Yeniden bir BVB basvurusu yapmam gerekiyor mu?

Verilen sure icerisinde ogrenci vizeniz henuz onaylanmamissa ayni BVB ile yeniden cikis ve giris yapmanizda bir engel bulunmamaktadir.
 

Gerekce olarak ne sunmaliyim?

Ozel bir gerekce talep edilmemektedir. Aile ziyareti ya da tatil de gecerli bir gerekcedir. Belgeleyebileceginiz farkli gerekceler olmasi durumunda gerekli aciklamayi yazacaginiz niyet mektubunda belirttikten sonra ilgili belgeleri basvurunuza yukleyebilirsiniz.

 
BVB basvurusu sirasinda dikkat edilmesi gereken konular nelerdir?

 Egitim takviminiz ve tatil sureniz onemlidir. Yolculuk planinizi belirlerken egitim programinizdaki tatil donemlerini degerlendirmenizi tavsiye ederiz.

avustralya vize yanit sureleri

Gerekli belgeler nelerdir? 

  • Pasaport
  • Kisa bir niyet mektubu
  • Seyahat biletleriniz
  • Destekleyici her turlu belge

 Belgelerimi nereye gondermeliyim? 

Vize basvurusunda kullanilmasini istediginiz tum belgeleri bvb@smartedu.com.au adresine gonderebilirsiniz.

Belgelerim Ingilizce mi olmali?

Farkli dilde olan tum belgelerin ve mektuplarinizin Ingilizce tercumelerinin basvuru sirasinda yuklenmesi gerekmektedir.

Tercume ucreti ne kadardir?

Yeminli tercuman ucretleri belge basina ortalama 10 ile 20 AUD arasinda olmaktadir. Onay vermeniz durumunda anlasmali tercume ofisimiz uzerinden tercume yapilmasini saglayabiliriz. Alternatif olarak ise tercume edilmis kopyalarini bize iletebilirsiniz.

Okuluma haber vermeli miyim?

Yurtdisina yapacaginiz seyahatlerde okulunuzu bilgilendirmek sizlerin yararina olacaktir. Teknik ya da yasal bir sikinti gorduklerinde size tavsiyede bulunacaklardir.

Donus biletimi henuz almadim, sorun olur mu?

Hayir, herhangi bir sorun teskil etmiyor olsa da BVB basvurusu sirasinda tahmini donus tarihinizin bildirilmesi gerekmektedir. Donus tarihinizin net olmamasi durumunda bunu gerekcesi ile niyet mektubunuzda belirtmenizi tavsiye ederiz.

Seyahatim ile ilgili bir kisitlama var mi? (Sadece kendi ulkeme mi gidebilirim?)

Avustralya disindaki seyahat planiniz ile iligli bir kisitlama bulunmamaktadir. Seyahatiniz Turkiye’yi kapsamak zorunda olmadigi gibi bir cok farkli ulkeyi de kapsayabilir. (Ornek: Gidis yonunde 1 hafta Thailand’da tatil yaparak Turkiye’ye gitmek vb planlar sorun olusturmamaktadir.)

Donus biletimi degistirebilir miyim?

Evet. Onaylanan BVB vize suresi icerisinde kaldiginiz ve okulunuz ile iletisimde oldugunuz (akademik takviminize bagli kaldiginiz) surece donus biletinizi degistirmek sorun yaratmamaktadir.

Kopru vize ile Avustralya disarisindayken vize basvurum ret ile sonuclanirsa ne yapabilirim?

Ret tarihi itibari ile ulkeye giris yapmak ve mahkemeye itiraz edebilmek icin 21 gun sure taninmaktadir. Itiraz basvuru icin Avustralya’da bulunma zorunlulugunuz vardir. Itiraz basvurusu vekalet ile ya da yurt disindan yapilamamaktadir.

avustralya vize yanit sureleri

Hangi kosullarda kopru vize B (BVB) basvurusu yapmama gerek yok? 

  • Yurtdisi seyahat planiniz bulunmuyorsa kopru vize B’ye ihtiyaciniz bulunmamaktadir.

     

  • Kopru vize disinda devam eden (coklu cikis-giris hakki olan) herhangi bir vizeniz varsa ve vize sonlanma tarihinden once Avustralya’ya geri donus yapacaksaniz kopru vize B’ye ihtiyaciniz bulunmamaktadir.

     

  • Avustralya’dan ciktiktan sonra geri donus yapmayi planlamiyorsaniz kopru vize B’ye ihtiyaciniz bulunmamaktadir.

BVB ret ihtimali nedir?

Kopru vize B (BVB) icin normal kosullarda RET soz konusu degildir.  Simdiye kadar ogrenci vizesine basvurusu yapan adaylar icin BVB ret sonucu tecrube edilmemistir.

BVB basvurusu yapmadan ya da onayini beklemeden Avustralya’dan ayrilirsam ne olur?

Kopru vize onayi olmadan ulkeden ayrilan vize basvuru sahiplerinin iceride bekleyen vize basvurulari gecersiz duruma gelir, sahip olduklari kopru vize varsa o vize sonlanir ve ulkeye giris haklari kaybolur. 

BVB onayim olmadan Avustralya’dan cikmak zorunda kaldim ama geri donmek istiyorum, ne yapmaliyim?

Bu durumda dosyanizin yeniden incelenmesi ve gerekmesi durumunda Avustralya disindan yeni bir vize basvurusu yapilmasi gerekmektedir. Bu konuda SmartEDU Sydney ofisi ile gorusebilirsiniz.

SmartEDU